Đề Thi Tiếng Anh Vào 10 Có Đáp Án | KISS English

Đề Thi Tiếng Anh Vào 10 Có Đáp Án

Trong bài viết này, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn bộ đề thi tiếng anh vào 10 có đáp án. Hãy theo dõi nhé. 

Xem ngay cách học từ vựng siêu tốc và nhớ lâu tại đây nhé: 

Video hướng dẫn cách học từ vựng siêu tốc | Ms Thuy KISS English

Bạn đang rất lo lắng vì chuẩn bị có bài thi đầu vào lớp 10 môn tiếng Anh? Việc các bạn cần làm là luyện càng nhiều đề càng tốt. Trong bài viết này, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn bộ đề thi tiếng anh vào 10 có đáp án. Hãy theo dõi nhé. 

Mẫu Đề Thi Tiếng Anh Vào 10 Có Đáp Án

Mẫu Đề Thi Tiếng Anh Vào 10 Có Đáp Án
Mẫu Đề Thi Tiếng Anh Vào 10 Có Đáp Án

I. MULTIPLE CHOICE (8pts)

Mark the letter to indicate the word whose underlined part differs from the others.

1. A. thread B. treat C. pleasure D. deadline

2. A. exhausted B. employed C. behaved D. considered

Mark the letter to indicate the word whose underlined part differs from the others in the position of primary stress.

3. A. custom B. attendant C. postman D. programme

4. A. illiterate B. traditional C. entertainment D. communicate

Mark the letter to indicate the word whose underlined part that needs correction.

5. Brian has lived (A) in Japan for (B) 5 years, so he is used (C) to eat (D) with chopsticks.

6. He said that (A) they would (B) have to set off (C) soon after finish (D) work after midnight.

7. She suggest (A) he play (B) tennis with his (C) friends more often (D).

Mark the letter to indicate the correct answer.

8. …………..she was tired, she finished the scarf for her dad.

A. Because B. So C. But D. Although

9. After I found all the information I needed, I …………..the computer.

A. looked for B. switched on C. turned off D. put off

10. She enjoys ………….. …………..her health?

A. swim/ to improve B. swimming/ improve

C. to swim/ improve D. swimming/ to improve

11. Factories and companies should be constructed in…………..places only.

A. rural B. cultural C. urban D. coastal

12. Japan is the…………..developed country in the world.

A. most two B. two most C. second most D. second in most

13. My university has recently set………….. a new library near the school’s gate.

A. off B. out C. up D. at

14. They…………..in touch since they…………..school 2 years ago.

A. kept/ have left B. have kept/ leave

C. have kept/ left D. keep/ had left

15. On the way home, I…………..petrol.

A. got out of B. ran out of

C. made out o D. was out of

16. Your body will change in shape and…………..

A. height B. high C. tall D. heigh

Mark the letter to indicate the most suitable response.

17. What do you want for desserts? – …………..

A. What about spaghetti? B. No thanks. I’m not thirsty.

C. Walnut Banana Bread pudding is a great idea. D. She’ll make a cheesecake.

18. Thanks for your help? -…………..

A. My pleasure B. With all my heart

C. Never remind D. Wish you

Mark the letter to indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s).

19. There is not a lot of world news in this newspaper.

A. crowded B. international C. urban D. local

20. At weekends the city is always packed with people.

A. crowded B. busy C. noisy D. polluted

Mark the letter to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

21. She had a cozy apartment in the city center.

A. uncomfortable B. warm C. dirty D. small

22. This country is more developed than that country

A. more basic B. more modern C. richer D. poorer

Read the passage and choose the best answer.

Living in a city has a (23)…………..of drawbacks. Firstly, there are many problems of traffic jams and traffic accidents. The increase (24)…………..population and the increasing number of vehicles have caused many accidents to happen every day. Secondly, air pollution negatively affects people’s health, and it also has a bad influence on the environment. More and more city dwellers (25)…………..from coughing or breathing problems. Thirdly, the city is noisy, even at night. Noise (26)…………..comes from the traffic and from construction sites. Buildings are always being knocked (27)………….. and rebuilt. These factors contribute to making city life more difficult for its residents.

23. A. Lots B. great deal C. number D. Numerous

24. A. at B. in C. on D. of

25. A. suffer B. differ C. recover D. different

26. A. polluting B. polluted C. pollution D. pollute

27. A. up B. down C. on D. of

Read the passage and choose the best answer.

In order to stay healthy it is important to have a balanced diet. We should eat enough three main groups of food. These groups are protein, carbohydrate and fat. Proteins are very important for building our body. They help us to build new cells as old ones die. Meat and milk products are major sources of protein. We can also get protein from fish, eggs and beans. Carbohydrate and fat are important to enable us to store energy. Carbohydrates are found in sugar and in cereals. Fat can be found in vegetable oil, in butter and in nuts. Our body also needs minerals, such as iron and calcium and vitamins. Fish, vegetables and milk contain most of the minerals we need. Vitamins are found in fresh vegetables and fruit.

28. According to the passage, a balanced diet…………..

A. is needed for good health.

B. contains lots of fruit and vegetables.

C. is rich in minerals and vitamins

D. is high in protein.

29. Proteins…………..

A. can only be found in meat.

B. help our body build new cells.

C. produce meat and milk.

D. can be gotten from rice.

30. We can get fat from…………..

A. cereals

B. sugar

C. butter

D. vegetables

31. Carbohydrates…………..

A. allow the body to store energy

B. are not found in rice and cornmeal

C. supply a lot of protein

D. are the most important of three groups of food

32. Which of the following is not true?

A. It’s important to eat a balanced died.

B. Fish contain both protein and mineral

C. Iron and calcium are also essential for good health.

D. Vitamins are not necessary for our body

II. WRITING (2pts)

Finish the second sentences so that it has a similar meaning to the first one.

33. I don’t have a washing machine, so I have to wash clothes myself.

-> If I…………………………………………………………………………

34. Someone has moved my chair.

-> My………………………………………………………………………

35. I started to learn English four years ago.

-> I have……………………………………………………………………

36. “I’m sorry. I cannot help you with your thesis”, Mark said to me.

-> Mark refused……..………………………………………………………

Combine two sentences into a new one using the given words in brackets.

37. I didn’t buy that car last week. (wish)

…………………………………………………………………………

38. The film was so boring that I turned off the TV set and went to bed. (such….that)

…………………………………………………………………………

39. Despite his hunger, he turned down on any food that his mom cooked. (Although)

…………………………………………………………………………

40. My son was ill. I had to take a day off to look after him. (so)

…………………………………………………………………………

Mark the letter A, B, c or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

41. People use computers for various purposes.

A. Computers are being used by people for various purposes.

B. Computers have been used by people for various purposes.

C. Computers are used by people for various purposes.

D. Computers will be used by people for various purposes.

42. I think Tom needs to see a doctor. His cough is terrible.

A. With that terrible cough, Tom should go to see a doctor.

B. Tom needs to see a doctor although his cough is terrible.

C. Tom’s cough is terrible, and I think I need to see Tom.

D. The doctor’s cough is terrible, so I think Tom needs to see him.

43. “Yes, that’s fine. I’ll be able to help you with the project.”

A. She asked if she would be able to help me with the project.

B. She agreed to help me with the project.

C. She refused to help me with the project.

D. I said I will be able to help her with the project.

44. She saw a dog run in front of her. She fell off her bike.

A. She saw a dog in front of her, so she stopped and fell off her bike.

B. Unless she saw a dog in front of her, she fell off her bike.

C. Before she saw a dog in front of her, she fell off her bike.

D. She saw a dog in front of her which caused her to fall off her bike.

45. Those who neglected their study seldom obtained good marks.

A. Good marks were seldom given to those who neglected their study.

B. Good marks are often obtained by those who neglected their study

C. Those who neglected their study had good marks by chance.

D. Those who worked hard were certain to get good marks.

ANSWER KEYS:

1. B 2. A 3. B 4. C 

5. D -> eating 

6. D -> finishing 

7. A -> suggests

8. D 9. C 10. D 11. A 12. C 13. C 14. C 15. B 16. A

17. C 18. A 19. B 20. A 21. A 22. A 23. C 24. B

25. A 26. C 27. B 28. A 29. B 30. C 31. A 32. D

33 – If I had a washing machine, I wouldn’t have to wash clothes myself

34 – My chair has been moved.

35 – I have learned/ learnt English for four years.

36 –  Mark refused to help me with my thesis.

37 – I wish I had bought that car last week.

38 – This/ It was such a boring film that I turned off the TV set and went to bed

39 – Although he was hungry, he turned down on any food that his mom cooked..

40 – My son was ill, so I had to take a day off to look after him

Tải Đề Thi Tiếng Anh Vào 10 Có Đáp Án

Tải Đề Thi Tiếng Anh Vào 10 Có Đáp Án
Tải Đề Thi Tiếng Anh Vào 10 Có Đáp Án

10 Đề luyện thi tiếng Anh vào lớp 10 có đáp án (2020-2021)

https://drive.google.com/file/d/1o1V_JDqoaSGu7LdnwyDEropMYNbTbWw_/view

30 Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh (2018-2019)

https://drive.google.com/drive/u/3/folders/15BPz0WmHdhvnel6TvTqkZxZ9vD2FN4AN

Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh sở Hà Nội

https://drive.google.com/drive/u/3/folders/15BPz0WmHdhvnel6TvTqkZxZ9vD2FN4AN

Tham khảo thêm bài viết của KISS English: http://kissenglishcenter.com/de-thi-hoc-sinh-gioi-tieng-anh-10/

Lời Kết

Trên đây là những thông tin về đề thi tiếng Anh vào 10 có đáp án mà KISS English muốn đem đến cho bạn. Hy vọng bài viết này phù hợp và bổ ích với bạn. Chúc bạn có một buổi học vui vẻ và hiệu quả. 

Đọc thêm:

https://www.24h.com.vn/tin-tuc-giao-duc/hoang-minh-thuy-bat-mi-bi-quyet-de-phat-am-tieng-anh-chuan-c678a1402616.html

DÀNH CHO BỐ MẸ

GIÚP CON GIỎI TIẾNG ANH


Nhẹ Nhàng - Tự Nhiên - Khoa Học


XEM NGAY >>
Ms Thủy
 

Với phương châm "Keep It Simple & Stupid" - KISS English mong rằng bạn sẽ giỏi tiếng Anh nhanh chóng và thành công trong cuộc sống. Nếu bạn yêu mến Thuỷ, hãy kết bạn với Thuỷ nhé...

Contact Me on Zalo