Đề Tiếng Anh Lớp 11 Ôn Thi Cuối Kì (Cực Hay) | KISS English

Đề Tiếng Anh Lớp 11 Ôn Thi Cuối Kì (Cực Hay)

Trong bài viết này, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn các đề tiếng anh lớp 11 học kì 1 và học kì 2. Hãy theo dõi nhé. 

Xem video của KISS English để nắm thuộc lòng 12 thì trong tiếng anh nhé.

Mùa thi đã đến và chắc hẳn các bạn đang tìm kiếm những đề thi cuối kì để ôn tập. Trong bài viết này, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn những các đề tiếng Anh lớp 11 hay và chọn lọc nhé.

Đề Tiếng Anh Lớp 11 Học Kì 1

Đề Tiếng Anh Lớp 11 Học Kì 1
Đề Tiếng Anh Lớp 11 Học Kì 1

Đề 1

I. PRONUNCIATION
Choose one word whose underlined part is pronounced differently.
Question 1.
A. community                 B. confident
C. financial                     D. reconcile

Question 2.
A. childcare                     B. blind
C. integrate                      D. decisive

Question 3.
A. worker                        B. whom
C. interview                     D. answer

Choose the word which is different from the other in the position of primary stress.
Question 4.
A. access                    B. burden
C. campaign                D. conflict

Question 5.
A. economic                    B. integration
C. development               D. transportation

Question 6.
A. domestic                     B. estimate
C. statistics                      D. relation

II. VOCABULARY & GRAMMAR
Choose the best answer to each of the following questions.
Question 7. The ASEAN School Games focus on promoting ASEAN __________ in the youth through school sports.
A. solidity                   B. support
C. solidarity                D. agreement

Question 8. We _____ open the lion’s cage. It is contrary to Zoo regulations. 
A. must                       B. mustn’t
C. needn’t                   D. should

Question 9. She strives _____________ a balance between studies and relationships.
A. on                           B. at
C. for                          D. in

Question 10. Yoga and meditation help to improve the ability to cope ________ stress and anxiety.
A. about                     B. with
C. for                          D. on

Question 11. This special school helps students with __________ impairment to learn Braille.
A. visual                     B. physical
C. cognitive                D. speech

Question 12. My car keys are possibly in the kitchen.
A. My car keys should be put in the kitchen.  
B. My car keys cannot be put in the kitchen.
C. I do not know whether my car keys are in the kitchen.
D. My car keys might be in the kitchen.

Question 13. When Laura suffered a break-up in her relationship, she saw a/an _____ for advice.
A. assistant                  B. counsellor
C. agency                    D. service

Question 14. This perfume _____ amazing. I’ll buy it for my mum’s birthday.
A. feels                        B. sounds
C. looks                       D. smells

Question 15. ____ I first met my girlfriend.
A.  It was in London that
B.  It was in London where   
C.  It was London that 
D.  It was London which

Question 16. Jame and his father were _____ after an argument.
A. sympathetic            B. enthusiastic
C. reconciled               D. willing

Question 17. My brother only rings home                   . I wish he would ring our parents more often.
A. in the mood
B. at all thumbs          
C. few and far between 
D. once in a blue moon

Question 18. Two tablets _____ twice a day to have you recover from the illness quickly.
A. must take                B. must be taken
C. must have taken     D. must be taking

Question 19. “That’s a very nice dress you’re wearing.”

– “___________”

A. I’m glad you like it. 
B. That’s all right.      
C. That’s nice. 
D. You’re quite right.

Question 20. Alice: “What shall we do this weekend ?”  

– Carol: “________________________”

A. Went out for dinner. 
B. Oh, that’s good.    
C. Let’s go out for dinner. 
D. No problem.

III. WRITING
Complete the following sentences with the correct forms of words given.

Question 21. Did you take part in the  eloquence ………………..…..held in our school last week? (COMPETE)
Question 22. I didn’t ask them to help me. They did everything ……………..….. . (VOLUNTEER )
Question 23. She felt …………………when everyone kept looking at her. (EMBARRASS)
Question 24. She had the …………………..to explain things clearly. (ABLE )
Question 25. To our great …………………, it rained every day of the trip. (DISAPPOINT )

Rewrite these sentences.
Question 26. It started to pour with rain moments after we had started our walk.
⟹ Hardly………………………

Question 27. The countryside is most beautiful in autumn. (Cleft Sentence)
⟹ ……………………………………

Question 28. Vietnamese people celebrate Tet as the greatest occasion in a year. (passive cleft sentence)
⟹ ……………………………………

Question 29. It is better for parents to take time to understand their children.
⟹ Parents  …………………………

Question 30. The last time she visited me was five months ago.      
⟹ She hasn’t ………………………………

IV. READING
Read the passage carefully and choose the correct answer.

Traditions, saying, beliefs, language, and values are just a few things that make up our culture. Culture is the framework in which families are structured. It shapes our expectations and ideals. Culture plays a part in the meaning of marriage and our roles as husbands, wives, children and parents.

Understanding cultural differences and similarities related to marriage is important. Culture affects the roles that spouses take within marriages, the age at marriage and number of children a couple have, the meaning of divorce, cohabitation and non-marital childbearing, and the way parents raise children. Understanding how relationships and marriages vary across cultural contexts, and how they are similar, we will be able to identify the unique ways that marriages and family life affect people of various cultures. As a result, we will be able to help families and sustain happy marriages.

A cross cultural marriage or similar love relationship can be extremely exciting. The cultural background, visits to the other country, the language of the country and learning to speak it, the different habits and ways of doing and saying things that people from other cultures have, are. all very exciting indeed. What of the disadvantages of a cross cultural marriage or love relationship with someone from another country or cultural background? No matter how much you love your husband or wife, no matter how high your level of cross cultural awareness, cross cultural communication and respect for differences. Misunderstanding seems to be unavoidable.

Question 31. The passage is about _________.
A. the effects of cultures on love and marriage
B. the definition of culture
C. the role of spouses in the family
D. cultural differences

Question 32. The word It refers to _________.
A. culture                    B. family
C. framework              D. structure

Question 33. According to the writer, cross-cultural marriage _________.
A. does not have advantages
B. does not have disadvantages
C. have both advantages and disadvantages
D. does not exist through time

Question 34. According to the passage, which of the following is not affected by culture?
A. The age to get married
B. Child-raising
C. How much spouses love each other
D. The roles of spouses

Question 35. In cross-cultural marriage, _______ may happen.
A. divorce
B. quarrel
C. misunderstanding
D. separation

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to fill in the blanks.
In the United States, volunteering is (36)______as a good way to give children a sense of community responsibility and to bring the family together. Volunteerism is (37)______across the United States today because people are trying to put more emphasis on family togetherness, and they are looking (38)______ways to help young people have a feeling of hope and satisfaction. It is (39)______that volunteering helps children discover their talents, develop their skills, and learn about (40)______and problem solving.

Question 36.
A. respected                  B. viewed
C. inspected                  D. showed

Question 37.
A. growing                    B. traveling
C. extending                 D. forming

Question 38.
A. on                           B. of
C. for                          D. at

Question 39.
A. regarded                 B. believed
C. concerned               D. accepted

Question 40.
A. operation                      B. corporation
C. correspondence            D. cooperation

V. LISTENING

Listen a talk about “ Being Single” and fill in each blank with NO MORE THAN THREE WORDS.
Being single has its (41)             . I think it’s (42)             single when you’re young. You need to live and (43)             . You also need the freedom to do (44)             , when you want. Being single in your twenties gives you (45)             time to go travelling, see the world and experience (46)         . Most people like being single in their twenties and then want to (47)             in their thirties. I think being single later in life can be sad. All of your friends are (48)             and people tend to go out and party less. I think being single when you’re old would be (49)             . The longer you stay single, the harder it becomes to settle down. In some countries, people think you’re strange if you’re single (50)             in life.

Lời giải chi tiết

Question 1. CQuestion 11. A
Question 2. CQuestion 12. D
Question 3. AQuestion 13. B
Question 4. CQuestion 14. D
Question 5. CQuestion 15. A
Question 6. BQuestion 16. C
Question 7. CQuestion 17. D
Question 8. BQuestion 18. B
Question 9. CQuestion 19. A
Question 10. BQuestion 20. C

Question 21. competition
Question 22. voluntarily
Question 23. embarrassed
Question 24. ability
Question 25. disappointment
Question 26. Hardly had we started our walk when it started to pour with rain.
Question 27. It is in autumn that the countryside is most beautiful.
Question 28 It is Tet that is celebrated as the greatest occasion in a year by Vietnamese people.
Question 29. Parents should take time to understand their children.
Question 30. She hasn’t visited me for five months.
Question 31. A
Question 32. A
Question 33. C
Question 34. C
Question 35. C
Question 36. B
Question 37. A
Question 38. C
Question 39. B
Question 40. D
Question 41. advantages and disadvantages
Question 42. better to stay
Question 43. have fun
Question 44. what you want
Question 45. lots of
Question 46. different things
Question 47. settle down
Question 48. married or attached
Question 49. very lonely
Question 50. later on

Đề 2

I. PHONETICS
Choose one word whose underlined part is pronounced differently

Question 1.
A. different               B. interest
C. evening                    D. prefer

Question 2. 

A. mutual                   B. question
C. confidential                D. future

Choose one word whose stress pattern is different from others
Question 3. 
A. respect                   B. viewpoint
C. wheelchair                  D. nuclear

Question 4. 
A. celebrate            B. disabled
C. barrier                     D. poverty

II. VOCABULARY AND GRAMMAR
Choose the best answer to complete the following sentences
Question 5.  I _____ be delighted to show you round the factory
A. ought to              B. would
C. might                  D. can

Question 6.  The situation looks_______. We must do something.
A. good                   B. well
C. bad                     D. badly

Question 7.  Have you heard about John? He has broken _____with his girlfriend
A. down             B. out
C. into                         D. up

Question 8.  In case of emergency, you have to act very _____
A. decision          B. decisiveness
C. decisive                  D. decisively

Question 9.  _______ you  usually feel _____before an examination?
A. Are/ nervous           B. Do/ nervously
C. Do/ nervous            D. Are/ nervously

Question 10.  It is important that the disabled _____to integrate into learning environment like the normal ones.
A. be helped             B. are helped
C. is helped             D. will be helped

Give the correct form of the words in the brackets
Question 11. These volunteers mainly provided services and help for children with cognitive ___ (impair).
Question 12.  You must believe in your own ability and have ____ (confident) in yourself to be __(success).
Question 13.  In what way do parents keep their children _____ (motivate)?

Give the correct tenses and forms of the verbs in the brackets
Question 14.  The president doesn’t mind (attack)……………..by the press.
Question 15.  The situation (recently/ change)………………
Question 16.  How did you break your leg? – I (fall)………off the ladder when I (put)……..up the curtains.
Question 17.  His doctor advised him (go)… ………..……to bed early.
Question 18.  The little boy hopes (take)…………………to Disneyland Park on his birthday.

III. READING
Read the passage and choose the best answers

In many aspects of life, effective communication skills are extremely important. With good communication skills, people can enjoy better interpersonal relationships with friends and family. The following are some guides that can help you improve your communication skills.

Learn to listen

Listening is not the same as hearing; you should learn to listen not only to the words being spoken but also how they are being spoken and the non-verbal messages sent with them. You shouldn’t think about what to say next while listening; instead clear your mind and focus on the message being received. Your friends, colleagues and other acquaintances will appreciate your good listening skills.

Try to understand other people’s emotions

To understand other people’s emotions, you should be sympathetic to other people’s misfortunes and congratulate them on their achievements. To do this, you need to be aware of what is going on in other people’s lives. It’s crucial to maintain eye contact and do not be afraid to ask others for their opinions as this will help to make them feel valued.

Encourage

It’s advised that you offer words and actions of encouragement, as well as praise, to others, which make other people feel welcome, valued and appreciated in your communications. If you let others know that they are valued, they are much more likely to give you their best. You should also try to ensure that everyone get involved in an interaction or conversation by using effective body language and open questions.

Question 19.  What is the best title for the passage?
A. Benefits of owning effective communication skills
B. Ways to improve communication skills
C. Behaviours of a good listener
D. How to understand other people’s emotions

Question 20.  Why are effective communication skills important in our lives?
A. They help us enjoy a calm state of mind
B. They help us catch people’s attention. 
C. They help us build good interpersonal relationships with others.
D. They help us improve our communication skills.

Question 21.  What should listeners do while someone is speaking?
A. Listen attentively to what is being spoken and how it is delivered.
B. Not listen to the words spoken but learn how they are spoken.  
C. Think of what should be spoken next.
D. Only pay attention to the words being spoken, not the non-verbal messages sent with them.

Question 22.  According to the writer, what is the way to feel other people’s emotions?
A. We should show sympathy for other people’s bad luck.
B. We should express congratulations on other people’s success. 
C. Ask others about their emotions.  
D. Both A and B are correct.

Question 23.  What should we do to involve everyone in an interaction or conversation?
A. Discourage them through words and actions.
B. Use body language and open questions.
C. Let others feel valued and appreciated.
D. Make others feel welcome in your communication

Read the passage and choose the best option to fill in each blank.
An important part of being an adult is becoming more independent from your parents. _____(24)_____ independent, you’ll need to focus on your living situation, your financial resources, your budgeting behavior and possibly how you interact with your parents in your day-to-day life.

Make sure you are living somewhere other than your parents’ house or in a residence that your parents have paid ____(25)____. If you want to be independent and make your own decisions about how you live, you will need to obtain your own housing that is completely separate from your parents both physically and financially.

One of the main challenges in becoming independent as an adult is acquiring a sufficient income to allow you to live without the financial ____(26)____of your parents. This can be particularly difficult if you are still a university student, but it is not impossible. Seek scholarships and part-time jobs. If you are ___(27)____ a student, find employment that offers a salary that can cover your expenses. Avoid relying on your parents as the first option for help of any kind. Although your parents will always be an important source of social support in your life, your parents should not be the first people you approach with requests for help, or requests for financial assistance. This means that you may never ask your parents for help again, it just means that as an independent adult, there should be ___(28)____ sources of support within your life that you can turn to when necessary.

Question 24. 
A. to becoming            B. becoming
C. to become               D. become

Question 25. 
A. to                            B. of
C. at                            D. for

Question 26. 
A. assist                      B. assistance
C. assistence               D. assisted

Question 27. 
A. no longer                B. not longer
C. no long                   D. any longer

Question 28. 
A. other’s                    B. others
C. another                   D. other

IV. WRITING
Each sentence has one mistake. Find and circle it.

Question 29.  My boss doesn’t allow (A) me using (B) the (C) telephone for (D) private calls.
Question 30.   Generation gap (A) should be solved (B) by (C) mutual understanding (D).
Question 31.  It was (A) at (B) the tower where (D) we met each other (A).
Question 32.  Although Mark is an (A) independent boy, his parents seem (B) to be (C) overprotective for (D) him.

Rewrite the following sentences
Question 33.  You are not allowed to wear casual clothes to school. (must)
⟹ You ……………………………

Question 34.  My secretary sent the bill to Mr. Harding yesterday. (cleft sentence in the passive)
⟹ ……………………………

Question 35.  Tom and Jerry haven’t talked to each other for 2 years.
⟹ The last time…………

LỜI GIẢI GỢI Ý
Question 1. D
Question 2. C
Question 3. A
Question 4. B
Question 5. B
Question 6. C
Question 7. D
Question 8. D
Question 9. C
Question 10. A
Question 11. impairment
Question 12. confidence, successful
Question 13. motivated
Question 14. being attacked
Question 15. has changed recently
Question 16. fell, was putting
Question 17. to go
Question 18: to be taken
Question 19.B
Question 20. C
Question 21. A
Question 22. D
Question 23. B
Question 24. C
Question 25. D
Question 26. B
Question 27. A
Question 28. D
Question 29. B
Question 30. C
Question 31. C
Question 32. D
Quesition 33. You must not wear casual clothes to school.
Question 34. It was the bill that was sent to Mr. Harding by my secretary yesterday.
Question 35. The last time Tom and Jerry talked was 2 years ago.

Đề Tiếng Anh Lớp 11 Học Kì 2

Đề Tiếng Anh Lớp 11 Học Kì 2
Đề Tiếng Anh Lớp 11 Học Kì 2

Đề 1

I. Choose the best answer
1. Let’s go to swim, ………………….?.
a. will we b. shall we c. do you d. are you

2. It was Jone ……….was given a lot of nice presents on his birthday .
a. who b. which c. he d. whose

3. What do you often do …………. your free time ?
a. in b. of c. on d. at

4. Another hobby of ……………… is reading detective books .
a. him b. his c. he d. he’s

5. Unless you studied hard, you ………………. the exam.
a. failed b. will fail c. had failed d. would fail

6. The Asian games are occasions when strength and sports …………….. are tested.
a. exercises b. practices c. events d. skills

7. Tom tell me about the meeting ………..you attended yesterday.
a. which/it/that b.who/that/which c. that/where/- d. which/that/-

8. The problem ………….. never occurred.
a. I had expected it b. whom I had expected c. that I had expected it d. I had expected

9. My …………… for my mother is infinite.
a. admire b.admirer c. admiration d. admirable

10. Would you mind moving your bag from the seat? —————–.
a. Yes, I wouldn’t b. No, I wouldn’t c. Oh, sorry d. You may not

11. ……………… is not a team sport.
a. Judo b. Baseball c. Football d. volleyball

12. Teenagers have a ………. to imitate their idols, and collect their pictures as a hobby.
a. way b. trend c. path d. show

13. They …………….. finish the plan tomorrow because it needs to be repaired.
a. wasn’t able to b. couldn’t c. will not be able to d. aren’t able to

14. The police report that four people ______ in the accident yesterday.
a. to be injured b. to have been injured c. are injured d. were injured

15. The ___________ tells us the days of the week and the months of the year.
a. calendar b. dictionary c. exercise book d. notebook

16. The old man is working in this factory. I borrowed his bicycle yesterday.
a. The old man is working in this factory which I borrowed his bicycle yesterday.
b. The old man whom is working in this factory I borrowed his bicycle yesterday.
c. The old man whom I borrowed his bicycle yesterday is working in this factory.
d. The old man whose bicycle I borrowed yesterday is working in this factory

II. Rewrite these sentences as the given words in brackets:
1. A knuckle is a joint that connects a finger to the rest of the hand ( rút gọn ĐTQH)
-> ………………………………………………………………………………………………

2. They are building a bridge in my hometown at the present. ( use cleft sentence )

-> ………………………………………………………………………………………………

3. My friend has decided to buy a motorbike. His car was stolen last week. ( dùng ĐTQH)
-> ……………………………………………………………………………………………

4. He didn’t take an umbrella so he got wet.
-> If …………………………………………………………………………………………………

5. They have been building their house for 5 days.
-> They started ………………………………………………………………………………

6. They said that they will never come back home late at night. (chuyển sang bị động)
-> ……………………………………………………………………………………………………

III. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest
1. a. sports b. plays c. households d. souvenirs
2. a. admired b. looked c. stopped d. watched

IV. Find the mistake in each sentence 
1. Nobody (A) understands (B) him, do (C) he (D)? .
2. Summer is (A) the time of the year (B) which (C) the weather is the hottest (D).

V. Read the following passage and choose the best answer
Stamp collecting is the collecting of postage stamps and related objects, such as overs (envelopes or packages with stamps on them). It is one of the world’s most popular hobbies, with estimates of the number of collectors ranging up to 20 million in the United States alone.

Many casual collectors enjoy accumulating stamps without worrying about the tiny details, but the creation of a large or comprehensive collection generally requires some philatelic knowledge. This is especially important for those who intend to spend large amounts for stamps.

Stamps collectors are an important source of revenue for some small countries who create limited runs of elaborate stamps designed mainly to be bought by stamps collectors. The stamps produced by these countries far exceed the postal needs of the countries.

Some collectors, observing the generally rising prices of rare stamps, have taken to Philatelic Investment. Rare stamps are among the most portable of tangible investments, and are easy to store. They offer an attractive alternative to art, other collectible investments, and precious metals

1.The estimated number of stamp collectors in the United States is __________.
A. 30 million
B. 20 million
C. 10 million
D. 15 million

2. Philatelic knowledge is especially important for _____________.
A. many casual collectors enjoy
B. some small countries
C. those who intend to spend large amounts for stamps
D. the postal needs of the countries

3. Why have some collectors taken to Philatelic Investments?
A. Because they have observed the generally rising prices of stamps.
B. Because they have observed the generally rising prices of rare stamps.
C. Because they have observed the generally low prices of stamps.
D. Because they haven’t observed the generally rising prices of stamps.

4. The word they in paragraph 4 refers to ___________.
A. Stamps collectors
B. Small countries
C. Rare stamps
D. The prices of rare stamps

5. Which of the following is NOT true about rare stamps?
A. They are among the most portable of tangible investments.
B. They are easy to store.
C. They are an important source of revenue.
D. They offer an attractive alternative to art.

ĐÁP ÁN
I. Choose the best answer
1 – b; 2 – d; 3 – a; 4 – a; 5 – b;
6 – d; 7 – d; 8 – d; 9 – c; 10 – b;
11 – a; 12 – b; 13 – c; 14 – d; 15 – a; 16 – d;

II. Rewrite these sentences as the given words in brackets:
1 – A knuckle is a joint connecting a finger to the rest of the hand.
2 – It is a bridge that is being built in my hometown at the present.
3 – My friend whose car was stolen last week, has decided to buy a motorbike.
4 – If he had taken an umbrella, he wouldn’t have got wet.
5 – They started to build their house five days ago.
6 – It is said that they will never come back home late at night.

III. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest
1 – a; 2 – a;

IV. Find the mistake in each sentence
1 – C; 2 – C;

V. Read the following passage and choose the best answer
1 – B; 2 – C; 3 – B; 4 – C; 5 – A;

Đề 2

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại trong mỗi câu từ 1 đến 2:
Câu 1: A. Cooked B. Collected C. Jumped D. Talked
Câu 2: A. Decisions B. Trends C. Markets D. Offers

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 3 đến 7
Sometimes forest fires have caused serious damage to both private and public property. They destroy many houses and cause deaths, particularly when they have reached villages which are close to the forests. It is more dangerous if a destructive fire burns away plants and trees that prevent erosion. If heavy rains occur after such a fire, landslides, ash flows, and flash floods can occur. This can result in property damage in the immediate fire area, and can affect the water quality of streams, rivers and lakes. Wind sometimes makes contributions to forest fires. In southern California, under the

influence of Santa Ana winds, fires could move at tremendous speeds, up to 40 miles (60 km) in a single day, consuming up to 1,000 acres (4 km2) per hour.

Câu 3: Forestfires_______.
A. even cause deaths B. cannot cause deaths
C. are not related to wind D. do no harm to land

Câu 4: Forestfires______
A. are not as dangerous as we think B. can cause erosion
C. cannot cause damage to property D. are not close to any village

Câu 5: Which sentence is not true?
A. Plants and trees can prevent erosion
B. Floods never occur after a forest fire.
C. California has ever experienced a big forest fire.
D. There are some villages which are next to forests.

Câu 6: What is the main idea of the text?
A. Houses, deaths and forest fires B. Landslides and forest fires
C. Fires inSouthern California D. Forest fire destruction

Câu 7: ______may happen after a forest fire.
A. Wind B. Water purity C. Nothing D. Water pollution

Chọn câu (ứng với A hoặc B, C, D) diễn đạt đúng với nghĩa của câu ban đầu từ câu 8 đến 10:
Câu 8: The students are happy. They won the poetry contest.
A. The students won the poetry contest are happy.
B. The students which won the poetry contest are happy.
C. The students who won the poetry contest are happy.
D. The students who won the poetry contest they are happy.

Câu 9: We cut down many forests. The earth becomes hot.
A. The more we cut down forests, the earth becomes hotter.
B. The more forests we cut down, the hotter the earth becomes.
C. The more we cut down forests, the hotter the earth becomes.
D. The more forests we cut down, the earth becomes hotter

Câu 10: Ken doesn’t smoke, and I don’t either.
A. Ken doesn’t smoke, and neither do I.
B. Ken doesn’t smoke, and nor do
C. A & B are correct.
D. Neither A nor B is correct

Chọn từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với những từ còn lại 11 đến 12:
Câu 11: A. Condition B. Pollutant C. Survival D. Animal
Câu 12: A. Environment B. Advantage C. Potential D. Restaurant

Xác định từ/cụm từ có gạch dưới (ứng với A hoặc B, C, D) cần phải sửa để những câu sau trở thành chính xác từ 13 đến 16: 
Câu 13: It is you who is the most excellent student in this college.
A B       C           D

Câu 14: He decided to see the doctor, that is a good idea.
A B     C D

Câu 15: Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world.
A           B           C          D

Câu 16: It was nice to see all his family, all of who I have met before.
A     B C       D

Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu từ 17 đến 33:
Câu 17: _______ is a kind of energy formed from the remains of dead plants and animals.
A. Geothermal B. Nuclear power C. Solar energy D. Fossil fuel

Câu 18: The number of competitors who take part in the Olympic Games increases every year.
A. join B. happen C. take place D. accept

Câu 19: The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries.
A. taken place B. held C. happened D. hold

Câu 20: I was talking to a businessman_______ works with my father.
A. Þ B. who C. which D. when

Câu 21: Either I or they_______ enjoying the party now.
A. are B. was C. were D. is

Câu 22: Jim_______ to his girlfriend on the phone when I_______ in.
A. talked, came B. talked, was coming
C. was talking, was coming D. was talking, came

Câu 23: Neither I nor she_______ seen the film before.
A. were B. has C. was D. have

Câu 24: Be careful_______ these chemicals, they may do harm_______ your health.
A. with-to B. of-to C. Þ – for D. with – for

Câu 25: The woman next door, to_______ I talked last week, is moving next month.
A. whom B. her C. who D. that

Câu 26: Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held?
A. where B. in that C. which D. in where that

Câu 27: The Earth is the only_______ having life in the solar system
A. constellation B. star C. comet D. planet

Câu 28: Instead of _______ about the good news, Hilary seemed to be indifferent.
A. to be excited B. being exciting C. to excite D. being excited

Câu 29: When I rang, Jim_______.
A. had already left B. already left 
C. is already leaving D. has already left

Câu 30: _______ were punished as they were late.
A. Both Tom and Ann B. All of Tom and Ann
C. Neither Tom nor Ann D. Either Tom or Ann

Câu 31: What I like about you is your enthusiasm for work.
A. desire B. appreciation C. concentration D. eagerness

Câu 32: Vietnam has established many national parks to protect wildlife.
A. found B. maintained C. set up D. preserved

Câu 33: In my hometown, there is a park_______ has a beautiful lake.
A. in which B. in where C. which D. where

Chọn câu trả lời đúng nhất từ những từ gợi ý sau từ 34 đến 35:
Câu 34: reading / help / widen my knowledge / relax / my free time
A. It is reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time.
B. Reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time.
C. It is reading helps me widen my knowledge and relax in my free time.
D. Reading it helps me widen my knowledge and relax in my free time.

Câu 35: we / plant trees / protect forests /cut
A. We need to plant trees and protect forests from being cut.
B. We plant trees and protecting forests from being cut.
C. We should plant trees and protecting forests cutting.
D. We need planting trees and protect forests cutting.

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ câu 36 đến câu 40:
The first stamp (36)____ the world was an English stamp. It was made in 1840. Before that time people paid money (37)____ the postman for every letter they received and the postman didn’t give letters to anybody (38)____ didn’t pay him. An English teacher (39)____ name is Rowland Hill thought much about it. One day he said that people who wrote the letters must pay for them and not the (40)____ . He spoke about to people in the government. Soon all the post offices began to sell little pieces of paper with a stamp on them.

Câu 36: A. Of B. In C. On D. Beyond
Câu 37: A. For B. To C. Þ D. At
Câu 38: A. Whom B. Whose C. Who D. Which
Câu 39: A. Which B. Whom C. That D. Whose
Câu 40: A. Postmen B. Writers C. Receivers D. Getters

ĐÁP ÁN
1B 2C 3A 4B 5B 6D 7D 8C 9B 10C
11D 12D 13B 14C 15C 16C 17D 18A 19B 20B
21A 22D 23B 24A 25A 26A 27D 28D 29A 30A
31D 32C 33C 34A 35A 36B 37B 38C 39D 40C

Lời Kết

Trên đây là những đề tiếng anh lớp 11 học kì 1 và hoc kì 2 mà KISS English muốn mang tới cho bạn. Hy vọng bài viết bổ ích với bạn. Chúc các bạn ôn thi thật hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi của mình nhé.

KHOÁ HỌC TIẾNG ANH ONLINE

CHINH PHỤC 4 KỸ NĂNG TIẾNG ANH


Khám phá bí quyết giỏi tiếng Anh của người bận rộn.


XEM NGAY >>
Ms Thủy
 

Với phương châm "Keep It Simple & Stupid" - KISS English mong rằng bạn sẽ giỏi tiếng Anh nhanh chóng và thành công trong cuộc sống. Nếu bạn yêu mến Thuỷ, hãy kết bạn với Thuỷ nhé...

Contact Me on Zalo