Bài Tập Ngữ Pháp Tiếng Anh 11 Có Đáp Án 2022 | KISS English

Bài Tập Ngữ Pháp Tiếng Anh 11 Có Đáp Án 2022

Trong bài viết này, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn những bài tập ngữ pháp tiếng Anh 11 có đáp án. Hãy theo dõi nhé.

Xem ngay cách nắm thuộc lòng 12 thì trong tiếng Anh tại đây:

Video hướng dẫn cách nắm thuộc lòng 12 thì trong tiếng Anh

Tiếng Anh lớp 11 được nhận xét là tương đối khó nên các bạn cần phải chăm chỉ luyện tập. để nắm vững kiến thức cũng như chuẩn bị cho những kì thi. Trong bài viết này, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn những bài tập ngữ pháp tiếng anh 11 có đáp án. 

Bài Tập Ngữ Pháp Tiếng Anh 11 Có Đáp Án (Trắc Nghiệm)

Bài Tập Ngữ Pháp Tiếng Anh 11 Có Đáp Án (Trắc Nghiệm)
Bài Tập Ngữ Pháp Tiếng Anh 11 Có Đáp Án (Trắc Nghiệm)

PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. access B. afford C. brochure D. casual
2. A. behaviour B. determined C. consellor D. decisive
3. A. donate B. compare C. campaign D. flashy
4. A. experience B. mobility C. independent D. prioritise
5. A. romantic B. solution C. protective D. elegant
6. A. legal B. obey C. Forbid D. impose
7. A. constitution B. disrespectful C. sympathetic D. elongated
8. A. generational B. interpersonal C. discrimination D. nationality
9. A. studious B. unite C. mature D. involve
10. A. frustrating B. charity C. impairment D. infectious

VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. I live in a/an _________with my parents and my elder sister in the Coastal area.
A. Extended family
B. nuclear family
C. Extended house
D. nuclear house

12. One advantage of living in a/an __________ is to strengthen relationship between young children and adults.
A. Nuclear family
B. nuclear house
C. Extended family
D. extended house

13. In my opinion, family members are responsible for _________ .
A. The housework
B. the chores
C. homework
D. A and B

14. My grandpa is the most conservative person in my family. He never ________about way of life.
A. Gives his opinion
B. changes his mind
C. Gives his view
D. keeps in mind

15. After graduating from university, I want to __________ my father’s footsteps.
A. Follow in
B. succeed in
C. go after
D.keep up

16. In a nuclear family, both mother and father have responsibility for housekeeping and _________ .
A. Child care
B. homework
C. childcare
D. generation gap

17. Four generations living in the same roof will have different ___________ of lifestyle.
A. Gaps
B. rules
C. manners
D. viewpoints

18. Luckily, my parents are always willing to listen to my new ideas. They’re very
A. Narrow-minded
B. open-minded
C. Elegant
D. careful

19. My mother _________ me from going home after 10 p.m. every day.
A. forbids
B. allows
C. lets
D. All are correct

20. Anna often dresses _________ when going to the parties in order to attract her friends’ attention.
A. Plainly
B. properly
C. flashily
D. soberly

21. We’re surprised by Joe’s __________ every Monday. He changes it at least 4 times a month.
A. Hairstyle
B. lifestyle
C. viewpoint
D. manner

22. I rarely eat ______ and drink _________because they’re not food for health.
A. Snack/energy drink
B. fast food/juice
C. Fruit/alcoholic drink
D. junk food/soft drink

23. Generation ____________ is the difference in the thoughts and viewpoints amongst generations living together,
A. Distance
B. Gap
C. space
D. All are correct

24. I was tired and couldn’t________ on doing my research project properly.
A. Concentrate
B. look
C. Pay attention
D. Both A and c

25. My parents don’t let me get married until I graduate from university and they never __________ their mind about that.
A. Keep
B. impose
C. focus
D. change

26. The __________arises when Jack and his parents have considerable disagreement on his choice of university.
A. Discrimination
B. conflict
C. Agreement
D. gap

27. I do morning exercise and play volleyball regularly so as to keep ________and be healthier.
A. Fit
B. good shape
C. healthy
D. strong

28. Since the family law was implemented, domestic violence has been a rare _______ in this area.
A. Happen
B. taking place
C. occurrence
D. happenstance

29. My farther used to _________ a lot of challenges before establishing his 0wn insurance company.
A. Provide
B. enjoy
C. give
D. face

30. I wish I could do something to reduce financial ________ on my parents.
A. Capital
B. burden
C. limit
D. gap

Exercise 3. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

31. Despite being a kid, Tuan always helps his mother do the chores every day.
A. Homework
B. works
C. housework
D. house duties

32. When I was a child, my mother used to teach me table manners.
A. Etiquette
B. rule
C. problem
D. norm

33. Many parents find it hard to understand their children when they are teenagers.
A. Adults
B. elders
C. adolescents
D. kids

34. There’ re many problems which are unavoidable when living in an extended family.
A. Profits
B. issues
C. views
D. merits

35. Mary has a strong desire to make independent decisions.
A. Dependent
B. self-confident
C. self-confessed
D. self-determining

36. My mother mistakenly believes that my fashion style breaks the norm of society.
A. Routine
B. barrier
C. rule
D. conflict

37. I always look at this matter from a different viewpoint.
A. Point of view
B. view from point
C. Idea
D. opinion

38. We find it unattractive when dress flashily.
A. Luxuriantly
B. ostentatiously
C. cheaply
D. fashionably

39. Consuming too much junk food increases the risk of obesity.
A. Decrease
B. reduce
C. rise
D. raise

40. I feel extremely depressed as conflict occurs frequently amongst generations in my family.
A. Comes on
B. comes up
C. comes in
D. comes into

Exercise 4. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

41. If you live in an extended family you’ll have great joy and get support of other members.
A. Close family
B. traditional family
C. Nuclear family
D. large family

42. Our mother encourages us to be open-minded about new opinions and experiences.
A. Optimistic
B. elegant
C. close-knit
D. narrow-minded

43. Domestic violence is strictly forbidden all over the world.
A. Permitted
B. limited
C. restricted
D. prohibited

44. Jane found herself in conflict with her parents over her future career.
A. Disagreement
B. harmony
C. controversy
D. fighting

45. I can’t concentrate on my work because of the noise caused by my children.
A. Focus
B. abandon
C. neglect
D. allow

46. My grandpa’s point of view about marriage remains conservative.
A. Progressive
B. traditional
C. retrogressive
D. conventional

47. Finally, I decide to follow in my father’s footsteps to work in state-owned enterprise.
A. Private-owned
B. public limited
C. Privately-owned
D. government-owned

48. My grandma usually takes care of us when my parents are away on business.
A. Follows
B. abandons
C. concerns
D. bothers

49. We greatly respect my teacher for all of the best things that she brought to us.
A. Look up to
B. look forwards
C. look for
D. look down on

50. I regretted not to buy those trendy shoes through lack of money.
A. Shortage
B. abundance
C. scarcity
D. deficiency

GRAMMAR

Exercise 5. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

51. All students_______ wear uniforms at school because it is a rule.
A. Should B. have to C. ought to D. must

52. You ______finish your homework before you go to bed.
A. Must B. have to C. should D. ought to

53. This drink isn’t beneficial for health. You_______ drink it too much.
A. Should B. ought to not C. ought not to D. mustn’t

54. This warning sign indicates that you______ step on the grass.
A. Shouldn’t B. mustn’t C. don’t have to D. ought not to

55. I think you_______ do exercise regularly in order to keep your body good shape.
A. Must B. should C. ought to D. Both B and c

56. I will lend you some money, but you ________pay it back to me next week.
A. Should B. have to C. must D. mustn’t

57. Hoa _________feed the cats because her mother has done it already.
A. Has to B. doesn’t have to C. must D. Both A and c

58. Those audiences ________ show their tickets before entering the concert hall.
A. Have to B. must C. ought to D. don’t have to

59. The children _________ spend too much time playing Computer games.
A. Mustn’t B. ought to not C. shouldn’t D. Both B and c

60. In case you’re suffered from the injury, you ________see the doctor today.
A. Had better B. must C. ought D. have better

61. Water park is free for kids under 6 years old, so you_____pay money for your son.
A. Have to B. mustn’t C. should D. don’t have to

62. You look totally exhausted. You ______ take a rest instead of working overtime.
A. Should B. ought C. must D. has better

63. Anyone______ have a passport, even a visa when travelling all around the world.
A. Ought to B . must C. should D. has to

64. In the peak season, travellers_______ book their accommodation in advance.
A. Have to B. must C. should D. ought

65. My car broke down yesterday, so I________catch a taxi to the office.
A. Have to B. had better C. had to D. has to

66. We______ eat as much fruit as possible in order to get enough vitamins for our bodies.
A. Had better B. should C. ought to D. All are correct

67. You_____tell anyone what I’ve revealed to you. It’s still a secret.
A. Mustn’t B. had better not C. ought not to D. don’t have to

68. If you still want to maintain this relationship, you______ behave improperly like that.
A. Ought to not B. ought not to C. mustn’t D. don’t have to

69. When playing or swimming in the pool, children ______ be accompanied by their parents.
A. Should B. must C. don’t have to D. have to

70. We __________ go to work by car. Sky train is a wise choice during rush hour.
A. Ought to B. mustn’t C. shouldn’t D. have to

Đáp án

Ex1: 1. B 2. C 3. D 4. C 5. D 6. A 7. D 8. C 9. A 10. B

Ex2: 11. B 12. C 13.D 14. B 15. A 16. C 17. D 18. B 19. A 20. C 21. A 22. D 23. B 24. A 25.D 26. B 27. A 28. C 29. D 30. B

Ex3: 31. C 32. A 33. C 34. B 35. D 36. C 37. A 38. B 39. D 40. B

Ex4: 41. C 42. D 43. A 44. B 45. C 46. A 47. C 48. B 49. D 50. B

Bài Tập Ngữ Pháp Tiếng Anh 11 Có Đáp Án (Tự Luận)

Bài Tập Ngữ Pháp Tiếng Anh 11 Có Đáp Án (Tự Luận)
Bài Tập Ngữ Pháp Tiếng Anh 11 Có Đáp Án (Tự Luận)

Exercise 1: Complete these sentences with one appropriate word below.

representatives score reciting spirit awarded

worksheets sponsored participate rules announced

1. The competition’s aim was to stimulate the …….. of learning English among students.

2. The competition was…….. by the Students’ Parents Society.

3. The English teacher explained the competition’s…….. to the students.

4. You will have to answer the questions on the…….. within two minutes.

5. A maximum…….. for each activity is 15 points.

6. The winner will be…….. a set of CDs.

7. Time was up and the judges…….. the results.

8. To…….. in the contest, you have to work in groups of three.

9. The final competition included the…….. of three classes.

10. He had difficulty…….. the poem in front of the judges.

Exercise 2: Complete this extract from a newspaper article with the verbs given. Use the past simple, present perfect or past perfect.

RONSON SACKED IN UNITED CUTS

Aston United (1)…….. (sack) their manager, Neil Romson. The former England football international manager (2)…….. (say) that he (3)…….. (hear) the news when he (4)…….. (return) from a three-week holiday in Spain and that it (5)…….. (come) as a complete shock. “There (6)…….. (be) no hint of any problem when I (7)…….. (leave) for the holiday. “

Aston United (8)…….. (appoint) Ronson as manager two years ago and last season they (9)…….. (finish) second in the First Division. However, they (10)…….. (win) only five matches so far this season.

The Chairman of the club, Peter White, last night (11)…….. (accuse) Ronson of lack of commitment to the club. “Neil’s attitude (12)…….. (disappoint) us recently. Over the last few months he (13)…….. (spend) more time on Spanish beaches than working with the players in Aston.”…

Exercise 3: Complete the sentences to report what was said, using a to-infinitive or an – ing form of a verb.

1. ‘You’d better look for a new job, Andrew.’

Jane advised…………………………………………….

2. ‘It was nice of you to invite me to your birthday party. Thanks very much.’

Mike thanked…………………………………………….

3. ‘I must have made a mistake in the calculations.’

Mr Forest admitted…………………………………………….

4. ‘I’ll pay for the meal.’

Sarah insisted…………………………………………..

5. ‘Perhaps we can go to Paris for the weekend.’

Neil suggested…………………………………………..

6. ‘I can get you there in good time.’

Jim guaranteed…………………………………………

7. ‘I’m sorry I couldn’t come to visit you last summer.’

Kate apologized…………………………………………

8. ‘We’ll organize the Christmas party.’

They promised…………………………………………..

9. ‘I hear you won the championship. Congratulations!’

Dane congratulated…………………………………………..

10. ‘I wish I’d asked for his name and address.’

I regretted………………………………………………….

11. ‘You’re selfish.’

Jane accused…………………………………………….

12. ‘All right. We will meet the student representatives.’

The teachers agreed…………………………………………

13. ‘You mustn’t drink too much caffeine.’

Marta warned…………………………………………….

14. ‘If all goes to plan, I’ll study medicine.’

Rachel hoped…………………………………………….

15. ‘We should take the jumper back to the shop.’

Jack recommended…………………………………………..

Đáp án: 

Ex1: 1 – spirit; 2 – sponsored; 3 – rules; 4 – worksheets; 5 – score;

6 – awarded; 7 – announced; 8 – participate; 9 – representatives; 10 – reciting;

Ex2: 1 – have sacked; 2 – said; 3 – heard/ had heard; 4 – returned/ had returned;

5 – came/ had come; 6 – was/ had been; 7 – left; 8 – appointed; 9 – finished; 10 – have won;

11 – accused; 12 – has disappointed; 13 – has spent;

Ex3: 

1 – Jane advised Andrew to look for a new job.

2 – Mike thanked me/ us for inviting him to myI our birthday party.

3 – Mr Forest admitted making/ having made a mistake in the calculations.

4 – Sarah insisted on paying for the meal.

5 – Neil suggested going to Paris for the weekend.

6 – Jim guaranteed to get me/ us there in good time.

7 – Kate apologized (to me/ tis) for not coming to visit me/ us last summer.

8 – They promised to organize the Christmas party.

9 – Dane congratulated me on winning the championship.

10 – I regretted not asking/ having asked for his name and address.

11 – Jane accused me of being selfish.

12 – The teachers agreed to meet the student representatives.

13 – Marta warned me not to drink too much caffeine./ Marta warned me against drinking too much caffeine.

14 – Rachel hoped to study medicine.

15 – Jack recommended taking the jumper back to the shop.

Lời Kết 

Trên đây là những bài tập ngữ pháp tiếng Anh 11 có đáp án mà KISS English muốn đem đến cho bạn. Hy vọng bài viết này phù hợp và bổ ích với bạn. Chúc bạn có một buổi học vui vẻ và hiệu quả.

TẶNG MIỄN PHÍ

10 VIDEO HỌC TIẾNG ANH HAY NHẤT


Tăng kỹ năng giao tiếp nhanh chóng.


XEM NGAY >>
Ms Thủy
 

Với phương châm "Keep It Simple & Stupid" - KISS English mong rằng bạn sẽ giỏi tiếng Anh nhanh chóng và thành công trong cuộc sống. Nếu bạn yêu mến Thuỷ, hãy kết bạn với Thuỷ nhé...

Contact Me on Zalo