Bài Tập Tổng Hợp Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 6 | KISS English

Bài Tập Tổng Hợp Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 6

Trong bài viết này, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn những bài tập tổng hợp ngữ pháp tiếng Anh lớp 6. Hãy theo dõi nhé.

Xem ngay cách nắm thuộc lòng 12 thì trong tiếng Anh tại đây:

Video hướng dẫn cách nắm thuộc lòng 12 thì trong tiếng Anh | Ms Thuỷ KISS English

Để nắm vững kiến thức tiếng Anh một cách hiệu quả, các bạn cần phải luyện tập không ngừng. Trong bài viết này, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn những bài tập tổng hợp ngữ pháp tiếng Anh lớp 6.

Bài Tập Tổng Hợp Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 6 (Các Thì)

Dưới đây là một số bài tập tổng hợp ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 về các thì, các bạn tham khảo nhé.

Bài Tập Tổng Hợp Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 6 (Các Thì)
Bài Tập Tổng Hợp Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 6 (Các Thì)

Thì hiện tại

1. Where ___________you (live)_________? I (live)_________in Hai Duong town.

2. What he (do) ________now? He (water)_______flowers in the garden.

3. What _______________she (do)_____________? She (be)______________a teacher.

4. Where _________________you (be) from?

5. At the moment, my sisters (play)_______volleyball and my brother (play) ________soccer.

6. it is 9.00; my family (watch)___________________TV.

7. In the summer, I usually (go)______________to the park with my friends, and in the

spring, we (have) _____________Tet Holiday; I (be)________happy because I always

(visit) ______________my grandparents.

8. ____________your father (go)_____________to work by bus?

9. How ___________your sister (go)___________to school?

10. What time _____________they (get up)_________________?

11. What ____________they (do)________________in the winter?

12. Today, we (have)______________English class.

13. Her favourite subject (be)__________________English.

14. Now, my brother (like)_________________eating bananas.

15. Look! A man (call)_________________you.

16. Keep silent ! I (listen )____________________to the radio.

17. ______________ you (play)_________________badminton now?

18. Everyday, my father (get up)_______________at 5.00 a.m.

19. Every morning, I (watch)_________________tv at 10.00.

20. Everyday, I (go) __________to school by bike.

Thì quá khứ

1. She ………… at home all weekend. (stay)

2. Peter ………… to the cinema last week. (go)

3. My girlfriend ………… a great time in Khanh Hoa last month. (have)

4. My vacation in Ha Noi ………… wonderful. (be)

5. Last summer I ………… Vung Tau beach. (visit)

6. My son …………  tired after the trip. (be)

7. He………… a lot of gifts for his girlfriend (buy)

8. I ………… sharks and dolphins the last day. (see)

9. Hoang ………… chicken and meat for dinner. (eat)

10. He ………… about his holiday in Da Nang. (talk)

Thì tương lai

1. He (come) to his grandfather’s house in the countryside next month.

2. They (go) camping this month.

3. She (have) her hair cut tomorrow because it’s too long.

4. He (buy) a new car next week because he has had enough money.

5. I (go) out because  I”m making up my face.

6. She (buy) a new pen next week.

7. They (be) New York next week.

8. Are you (fly) to America this month?

9. I (get) married this month.

10. They (take) a trip to Ha Noi city this month.

Bài Tập Tổng Hợp Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 6 Có Đáp Án

Sau đây KISS English muốn chia sẻ với các bạn những bài tập tổng hợp ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 hay và bổ ích có kèm đáp án.

Bài Tập Tổng Hợp Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 6 Có Đáp Án
Bài Tập Tổng Hợp Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 6 Có Đáp Án

Bài 1: Điền dạng đúng của từ trong ngoặc

1. Is this information …………………………… for you? (USE)

2. Drinking wine much is …………………………….. to our health. (HARM)

3. All ……………………………….. people came on time. (INVITE)

4. 10. We always swim in the ……………………………….. pool in Summer. (SWIM)

5. Susie is so ………………………….. . She is always breaking things. (care )

6. Laura is a good friend of ………………………….. (we)

7. Do you know what the …………………………. of this like is? (deep)

8. Air …………………………. is a serious problem in many cities in the world now. (pollute)

9. I’d like a bottle of …………………………., please. (lemon)

10. The eighth of March is a special day for………………………….. all over the world. (woman)

Đáp án:

1. useful

2. harmful

3. invited

4. swimming

5. careless

6. us

7. depth

8. pollution

9. lemonade

10. women

Bài 2: Viết lại câu

1. What was your favorite subject at school? (enjoy)

=> What ……………………………………………….. at school?

2. I haven’t visited my family since 2005. (time)

=> The ……………………………………………….. my family was in 2005.

3. My parents moved to New Zealand in 2010. (lived)

=> My parents ……………………………………………….. since 2010.

4. I think that no city is more beautiful than Paris. (most)

=> I think Paris ……………………………………………….. in the world.

5. The computer was too expensive for me to buy. (enough)

=> I ……………………………………………….. money to buy the computer.

6. Why don’t we go to Bali on summer vacation? (suggested)

=> Jane ……………………………………………….. on summer vacation.

7. You won’t pass the exam unless you study harder. (not)

=> If ……………………………………………….. you won’t pass the exam.

8. Matt is still working on his homework. (finished)

=> Matt ……………………………………………….. his homework yet.

9. What are your plans for the weekend? (do)

=> What………………………………………………………………..……………

10. Peter knew how to skate when he was 12. (could)

=> Peter………………………………………………………………..……………

Đáp án:

1. What ……subject did you enjoy….. at school?

2. The ……last time I visited…….. my family was in 2005.

3. My parents ………have lived in New Zealand………….. since 2010.

4. I think Paris ………is the most beautiful city…….. in the world.

5. I …………don’t have enough…….. money to buy the computer.

6. Jane ………suggested going to Bali……….. on summer vacation.

7. If ……I don’t study harder……….. you won’t pass the exam.

8. Matt …………hasn’t finished…….. his homework yet.

9. What………are you going to do at the weekend?………..……………

10. Peter…………could skate when he was 12…………

Bài 3: Chọn đáp án đúng.

1. Why ___________ we go to the movie? – Good idea.

A. do

B. don’t

C. are

D. aren’t

2. My grandfather ___________ fishing in his free time.

A. does

B. do

C. goes

D. go

3. ___________ your friend like hot drinks?

A. Do

B. Does

C. Is

D. Will

4. What ___________ your favourite sport?

A. do

B. does

C. is

D. are

5. They are ___________ aerobics now.

A. play

B. playing

C. doing

D. do

6. Lan and Nam ___________ tennis on the playground.

A. plays

B. are playing

C. is playing

D. play

7. They ___________ fishing in the winter.

A. not go

B. don’t go

C. doesn’t go

D. aren’t going

8. He usually ___________ in the morning.

A. is jogging

B. jog

C. jogs

D. jogging

9. We ___________ the news at the moment.

A. watch

B. is watching

C. are watching

D. watches

10. The weather ___________ fine today. The sun ___________

A. is / is shining

B. to be / shining

C. are / shines

D. am / shine

Đáp án:

1 – B; 2 – C; 3 – B; 4 – C; 5 – C;

6 – B; 7 – B; 8 – C; 9 – C; 10 – A

Xem thêm:

Lời Kết 

Trên đây là những bài tập tổng hợp ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 mà KISS English muốn đem đến cho bạn. Hy vọng bài viết này phù hợp và bổ ích với bạn. Chúc bạn có một buổi học vui vẻ và hiệu quả.

TẶNG MIỄN PHÍ

10 VIDEO HỌC TIẾNG ANH HAY NHẤT


Tăng kỹ năng giao tiếp nhanh chóng.


XEM NGAY >>
Ms Thủy
 

Với phương châm "Keep It Simple & Stupid" - KISS English mong rằng bạn sẽ giỏi tiếng Anh nhanh chóng và thành công trong cuộc sống. Nếu bạn yêu mến Thuỷ, hãy kết bạn với Thuỷ nhé...

Contact Me on Zalo